Flygplansspel för datorn

By admin,

Att flyga och kunna behärska luftrummet har varit en dröm hos människan som kan spåras tillbaka lika långt i tiden som vårt skriftspråk. Det går att nämna de grekiska legenderna och Ikaros samt Leornardo Da Vincis fantasifulla flygmaskiner som bevis på det långa strävandet att kunna vara lika fri som fåglarna. Med detta i åtanke är det inte svårt att förstå varför det finns så många dator och konsolspel där flygandet spelar en central roll.

Flygsimulatorer

Den oundvikligen mest kända flygsimulatorn är Microsoft Flight Simulator. Med MSFS hade Microsoft som mål att skapa en realistisk flygsimulator där entusiastiska spelare eller flygsimmare, som de också kallas, kunde lära sig att behärska olika typer av flygplan. Som spel är MSFS på många sätt annorlunda eftersom det inte finns något att skjuta på och inte heller några fiender. Microsoft Flight Simulator stack länge ut ur företagets produktportfölj som ett ensamt datorspel bland mer praktiska och nyttiga program.

Flygplansspel

Actionspel

För de som letar efter mer action eller realistiska strider finns flera intressanta alternativ. Actionspel av karaktären där du manövrerar ett flygplan är ständigt populära. För de som gärna vill mäta sig med andra spelare och inte har något emot en mer arkadinriktad känsla finns onlineflygspel så som World of Warplanes. I World of Warplanes kan du anpassa ditt flygplan och göra det lite mer personligt. Ett liknande spel är War of Thunder men där är dina motståndare pansarvagnar och stridsfartyg likväl som andra flygplan.

Framtiden för flygplansspel

En trend som vi ser med de flesta datorspelen idag är att många av de flyttar ut på nätet. Det finns idag en uppsjö av enkla flygplansspel som du kan spela gratis direkt i din webbläsare vilket alltid lockar. Påkostade flygplansdatorspel där fokus ligger på själva flygplanen och flygupplevelsen är ovanligare idag. En förklaring till att det släpps färre större titlar är för att flygmomenten har hittat in i många populära förstapersonskjutare som Battlefield eller populära actionspel som Grand Theft Auto. I moderna FPS-spel kan du inte bara springa runt och skjuta ned fiender; du kan även köra bilar, stridsfordon och flyga olika farkoster och är svårt för många flygplansspel att konkurrera med.