Adrenalinfyllda aktiviteter

By admin,

Spänning och adrenalin är något som många har en förkärlek till. Att få lida kvalen det innebär att vara rädd eller nervös inför något, för att efteråt få åtnjuta belöningen av att det är över, att allt gick bra och så vidare.

Adrenalinjunkies brukar man kalla de personer som älskar dessa kickar, som för andra kan verka som helt vansinniga. Vi tänkte ta upp några adrenalinpumpande aktiviteter som vi tycker är mer eller mindre galna. Vi börjar på en lite lägre nivå för att till sist hamna på fullt ut galenskap.

Pokerspel

Att spela poker är egentligen kanske förknippat med en avslappnad hemmakväll runt ett bord, tillsammans med ett glas whisky och ett trevligt sällskap, än det är med adrenalin. Men om man ändrar settingen lite och när du kommit långt i en turnering där du har chansen att vinna en avsevärd summa pengar, ja då kan du räkna med att adrenalinet börjar pumpa i tinningen.

BMX

Om det första handlade mer om adrenalin genom spänning så hamnar vi direkt på det andra på en ny nivå. Det handlar om BMX, en extrem form av detta närmare bestämt. Just detta event kallas för Red Bull Rampage, och ni kommer att märka att just Red Bull har en del att göra med det här med adrenalin och extrema sporter.

Konstflyg och Basejumping

Mellan de två sista så tycker vi att det är något sånär jämt skägg när det kommer till nivån av galenskap. Det handlar om konstflyning och Basejumping. Som ni förstår så finns det ju grader av galenskap, och vi väljer förstås att visa upp det som får räknas till den högsta och värsta graden. Vi börjar med konstflyg där vi ser galningar som flyger i flygplan som inte ser ut mycket för världen, ungefär som segelflygplan. Men när vi tittar på hastigheten i videon så är den hisnande hög.

Som exempel på ett galet Basejump så kunde vi ha valt österrikaren Felix Baumgartners hopp från stratosfären, men det är så högt att det inte går att greppa. Istället så visar vi detta hopp från världens högsta byggnad i Dubai.