Koll på tiden

By Albin Nilsson,

Det är viktigt att ha koll på tiden. Det är viktigare för vissa än för andra. På semestern tar vi gärna av oss klockan om vi inte har några tider att passa. Det känns dessutom ofta som en befrielse. Tillbaka i vardagen igen så sätter vi på oss klockan så att vi kan passa tåget eller komma i tid till mötet eller liknande. Det finns flera skäl till att ha en bra klocka och det finns att köpa på nätet, få bra uppslag här.

Klockor som inte går exakt

Det kan låta konstigt men faktum är att en billig digital klocka från Casio visar mer exakt än någon av prestigemärkena som är mekaniska. Bärare av Rolex eller Gant gör det för att visa att de har råd. De behöver klockan inte så för att visa exakt tid. Ett armbandsur av hög klass är en av de viktigaste accessoarerna för en herre.

Vikten av rätt tidvisning

Innan GPS och radiofyrar navigerade man med hjälp av kompass och klocka. Inte minst under det andra världskriget var man hänvisad till sådana metoder. Därför utvecklade krigsmakterna klockor av hög kvalitet för exempelvis piloterna så att de skulle kunna hålla reda på var de var någonstans.